De allrounder! Als bijgerecht bij een sappig rundsgebraad, een verse zalmfilet of een grote groene salade... de aardappelgratin met Fairebel zachte kaas smaakt gewoonweg heerlijk.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 3 - 4 aardappelen
- 200 g Fairebel zachte kaas
- 50 ml slagroom
- Zout
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Blancheer ze in kokend gezouten water gedurende 6 - 7 minuten.
Snijd de Fairebel zachte kaas in kleine blokjes en meng ze met de slagroom in een kom. *Tip: Voeg een paar eetlepels Fairebel melk toe om het mengsel romiger te maken.
Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel een paar lepels van de kaassaus over de bodem van een ronde vuurvaste schotel (24 - 26 cm). Bedek vervolgens afwisselend met een laag aardappelschijfjes en een paar eetlepels kaassaus.
Bak de aardappelgratin minstens 20 minuten in een hete oven tot zich een knapperig korstje vormt.
Delen opFacebookWhatsAppLinkedIn