De heerlijke vleesklassieker voor een gezellige avond
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 Fairebel entrecôtes
- 4 sjalotten
- 125 g Fairebel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 20cl runderbouillon
- 75cl rode wijn (Bordeaux)
- Wat zout, peper en tijm
Haal de stukken entrecôte ongeveer een uur voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Verhit wat boter in een pan en braad het vlees ongeveer 4 minuten aan elke kant. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Verwijder het resterende vet uit de pan zonder het aanbaksel af te schrapen. Fruit vervolgens de fijngehakte sjalotten in 20 gr boter en de olijfolie.
Voeg de wijn toe aan de pan, breng aan de kook en laat op een hoog vuur inkoken.
Giet de runderbouillon bij de saus en breng op smaak met zout, gemalen peper en tijm. Laat opnieuw inkoken.
Voeg de rest van de koude boter toe en laat smelten. Breng op smaak en geniet van de entrecote Bordelaise.
Delen opFacebookWhatsAppLinkedIn