Met de feestdagen voor de deur verklapt Tanja, een fiere Fairebel-landbouwster, haar recept voor een pannenkoekentaart met zalm. Het perfecte aperitief voor je genodigden. Haal snel je Fairebel-melk, -boter en -roomkaas met fijne kruiden uit de koelkast. Ook jij kan fier zijn op de taart die je maakt.
6 personen – 25 min bereidingstijd - 1 uur rusttijd
Ingrediënten:
Pannenkoekenbeslag
- 250 g tarwebloem
- 50 cl Fairebel-melk
- 3 eieren
- 20 cl bier
- 1 el neutrale olie
- 1 el Fairebel-boter
- 1 mespuntje zout
Garnituur
- 600 g gerookte zalm
- 600 g Fairebel-kruidenroomkaas
- 1 citroen
- 1 scheutje olijfolie
- dille
- 1 handvol gemengde salade
- Zeef de tarwebloem in een kom.
- Klop de eieren.
- Maak een kuiltje in de bloem en giet de geklopte eieren erin.
- Meng de bloem en de eieren met een houten lepel en voeg er de olie en het snufje zout aan toe.
- Voeg beetje bij beetje de Fairebel-melk toe terwijl je goed roert met een garde om klonters te voorkomen.
- Als je de melk volledig toegevoegd hebt, roer je het bier onder het beslag tot je een gladde, homogene consistentie krijgt.
- Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat het deeg 1 uur rusten op kamertemperatuur.
- Smelt een klontje Fairebel-boter in een kleine koekenpan (met een diameter van ca. 15 cm). Zodra de pan heet is, verdeel je een flinke pollepel beslag over het hele oppervlak van de pan zodat je een ietwat dikkere pannenkoek krijgt.
- Laat 2 minuten bakken, draai de pannenkoek om met een spatel en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
- Herhaal dit totdat je al het beslag opgebruikt hebt.
- Meng de Fairebel-kruidenroomkaas met het citroensap, de fijngehakte dille, een scheutje olie, zout en peper.
- Maak de pannenkoektaart met afwisselend een pannenkoek en een laagje kruidenroomkaas met zalm tot alle ingrediënten op zijn.
- Snijd in partjes en dien op met de gemengde salade.
Delen opFacebookWhatsAppLinkedIn