Met de feestdagen voor de deur verklapt Tanja, een fiere Fairebel-landbouwster, haar recept voor kaneelbroodjes. Een heerlijk trendy dessert waar iedereen dol op is. Ga snel Fairebel-melk en -boter kopen, stroop je mouwen op en scan de QR-code voor het recept. Ook jij kan fier zijn op het dessert dat je maakt.
15 stuks – 50 minuten bereidingstijd – 2u30 rijzen
Ingrediënten:
Deeg
- 500 g bloem
- 100 g Fairebel-boter
- 2 zakjes gist
- 60 g witte suiker
- 1 el zout
- 25 cl Fairebel-melk
- 1 ei
Kaneelmix
- 50 g Fairebel-boter
- 60 g bruine suiker
- 3 el kaneel
Glazuur
- 120 g bloemsuiker
- 1 eiwit
- Verwarm de Fairebel-melk in een pan.
- Los de gist op in de lauwe melk.
- Doe de melk-gistmengeling in een kom, voeg de bloem, het zout, de suiker en het ei toe.
- Kneed het deeg 10 minuten.
- Smelt de Fairebel-boter, voeg ze aan het deeg toe en kneed 10 minuten.
- Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 1u30 rusten.
- Smelt de Fairebel-boter en doe ze samen met de bruine suiker en de kaneel in een kom.
- Na anderhalf uur is het deeg in omvang verdubbeld. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoek.
- Bestrijk hele oppervlakte van uitgerolde deeg met het kaneelmengsel.
- Rol het deeg op.
- Snijd het deeg in schijven en leg ze in de muffinvormpjes.
- Bedek het deeg in de vormpjes met een propere keukenhanddoek en laat het 45 minuten tot een 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Steek de kaneelbroodjes gedurende 25 minuten in de oven.
- Laat ze afkoelen.
- Bereid ondertussen het glazuur: meng het eiwit met de bloemsuiker.
- Wanneer de kaneelbroodjes goed afgekoeld zijn, breng je het glazuur aan. Dit kan in zigzag- of spiraalvorm aan met een vork of spuitzak.
Behind the scenes
Delen opFacebookWhatsAppLinkedIn